Награждават победителите в Грамотни ли сме

Автор:
Вторник, 16 Април 2019 15:15
Награждават победителите в Грамотни ли сме

На 19.04.2019 г. (петък) от 14,00 часа в зала 223 на Общинския детски комплекс, бул. „Шести септември” №193, Пловдив ще се проведе награждаването на най-добре представителите се участници в пролетното издание на кампанията „Грамотни ли сме?“ 2019.

125 ученици ще бъдат наградени със специализирана литература – „11 теста по БЕЛ за 7. клас“ – част ІІ (2018/19)“ и „Матура без проблеми – 20 теста по актуализирания вариант за държавен зрелостен изпит по БЕЛ“.

В инициативата се включиха общо 694 ученици- от VІІ клас - 406 ученици, от ХI – ХІІ клас - 288 ученици, от 33 общински, държавни и частни училища.

На 29.03.2019 г. се проведе пролетният етап за 2019 г. от кампания „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив, отдел „Образование“, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР – ОДК).

Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен по моделите на изпитните варианти за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват само въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип провокираха участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.          

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм