3 дни деца рисуват в ГХГ

Автор:
Четвъртък, 10 Януари 2019 17:39
3 дни деца рисуват в ГХГ

На 12 и 13 януари жителите и многобройните гости на Пловдив - Европейската столица на културата, могат да общуват с изкуството на големи пловдивски художници при вход свободен в три от сградите на Градската галерия. В Залите за временни експозици на ул. „Княз Александър I“№15 отворена за всички желаещи е голямата ретроспективна изложба на Кольо Карамфилов „Необозримо за Кольо К.“.

Поради подчертания интерес отстрана на младата публика, изложбата ще е безплатна за всички ученици и студенти до закриването ѝ на 30.01.2019г.

На 11,12 и 13 януари в Залите на Главната улица ще бъдат разположени стативи с материали за рисуване за децата, посетили изложбата с родителите си.

Друг акцент в празничния уикенд е откирването на фотографската изложба „Неосветените дворове“, посветена на 90-та годишнина от рождението на големия ни писател Йордан Радичков.

Тя се организира от Фондация „Пловдив 2019“ и издателство „НИКЕ“ и се открива на 13 януари(неделя) в 16.00 часа в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ на ул.“Артин Гидиков“№11 в Стария град.

И тук малките посетители ще имат възможност да рисуват свободно на разположените в залата стативи.

В неделя семействата могат да посетят безплатно и Постоянната експозиция на големия ни живописец Енчо Пиронков (ул. „Васил Кънчев“№1 в Стария град), където под напътствията на художник децата ще могат да рисуват по зададена тема и да се забавляват.

Във всички прояви в откриващия уикенд Градската галерия ще разчита на помощта на близо 20 доброволци, осигурени от фондация „Пловдив 2019“.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм