EVN дари ресурсен център

Автор:
Сряда, 05 Декември 2018 16:10
EVN дари ресурсен център

EVN България подкрепи проект в рамките на инициативата „ЕVN за България“, с който компанията дари оборудване на ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение на зрително затруднени ученици в Пловдив. Проектът беше реализиран съвместно с Националния център за рехабилитация на слепи (НЦРС) в гр. Пловдив. С този проект EVN България подпомага социалната интеграция на хората със зрителни затруднения, включително ученици и студенти, като се улесни тяхната работа с книги, помагала, учебници и други учебни материали.

Дарението на EVN България включва технически средства за четене, обработка, сканиране и печат на текстове, които са трудно достъпни за зрително затруднените потребители. В НЦРС се провеждат обучения, водени от специалисти, на които се представят закупените технически средства и се обучават деца, техните родители, студенти как да ги използват. Лице със зрително увреждане, подготвено да подпомага, обучава и информира потребителите за работа с предоставените средства, е назначено на 4-часов работен ден до края на проекта.

На 3 декември 2018 г. - Международния ден на хората с увреждания, беше проведено обучение под формата на семинар, воден от специалисти от центъра, на което беше представен проектът, закупените средства и начинът на използване на устройствата.

Програмата „ЕVN за България“ стартира през 2015 г. като част от корпоративната и социална отговорност на компанията. Чрез програмата ЕVN България цели да насочи средства към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата. През 2018 г. темата на прогрaмата „EVN за България“ е подпомагане на образователните потребности на учениците на лицензионната територия на компaнията в Югоизточна България.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм