Още 10 нови паркомата в Синя зона

Автор:
Сряда, 05 Декември 2018 16:02
Още 10 нови паркомата в Синя зона

Поредните 10 нови паркомата бяха монтирани в „Синя зона“, с което общият им брой стана 33. Те са разположени на възлови места в Пловдив и целта е както да се улеснят гражданите, така и да се ограничи субективният фактор, коментира заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.
Нови автомати за таксуване има на кръстовището на ул. „Булаир“ с ул. „Кръстю Пастухов“, на ул. „Любен Каравелов“ – срещу ул. „Радецки“, ул. „Патриарх Евтимий“ – пред ДКЦ-1, ул. „Хан Кубрат“ – зад съда, на ул. „Цанко Дюстабанов – до университета, в началото и края на ул. „Отец Паисий“, а 3 броя са монтирани на ул. „Опълченска“, съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов.
По думите му все повече пловдивчани и гости на града избират да заплатят престоя си в „Синя зона“ чрез SMS или паркоматите. Машините са особено предпочитани при кратковременно паркиране, тъй като с тях гражданите могат да се таксуват с 1 лев за 30 минути, достатъчно е след това да поставят издадения талон върху таблото на автомобила си.
Паркоматите работят безотказно, независимо от атмосферните условия. Софтуерът им е програмиран така, че след работното време на „Синя зона“, в неделите дни и на официалните празници те не таксуват, допълни инж. Калакунов. Идеята е този начин на заплащане да продължи да се утвърждава, като се предвижда догодина да бъдат доставени още 20 автомата.
Местоположението на всички 33 паркомата е отбелязано на карта в сайта на Община Пловдив:
http://www.plovdiv.bg/sms-parking

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм