Животни оживяват по дърветата в Ботаническата

Автор:
Сряда, 07 Ноември 2018 09:53
Животни оживяват по дърветата в Ботаническата

Заедно с Аграрен Университет-Пловдив и Speedflow Bulgaria продължаваме с поредната доброволческа инициатива за възстановяването на Ботаническата градина в град Пловдив. Имаме удоволствието да ви поканим да се присъединете отново към нас на 10.11. 2018 (събота) от 10:00 до 14:00.

Фокусът на събитието този път е изрисуването на части от по-големите дървета в парка. Рисуване по дърво? Не е това, което си мислите. Скрити образи на животни и птици (точно като в истинска гора) ще оживеят по дърветата в Ботаническата градина. Ще ги използваме за организирането на куест игри за най-малките гости и доброволци на парка. Един интерактивен начин да научат нещо ново чрез игра – практика, която се прилага повече от успешно в Ботаническата градина в Одеса.

Художници, искаме да ви поканим да ни помогнете да продължим с облагородяването на Ботаническата градина! Имаме нужда от вашите креативни умения!

А ние задно с всички останали доброволци ще продължим с:

- Засаждане на луковици и цветя

- Сглобяване на поилки и хранилки за птици и животни

- Разширяване на почистената територия

- Рисувална работилница за най-малките

Заповядайте! Очакваме ви!

Линк към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1922628828047080/

Информация за течащия в момента Конкурс за име и лого на Ботаническата градина: https://speedflow.bg/blog/konkurs-ime-logo-botanicheska-gradina-plovdiv/

Присъединете се към Facebook групата на Ботаническата градина: https://www.facebook.com/groups/1538064526229836/

И най-важното! Искаме сърдечно да благодарим на Аграрен Университет-Пловдив, кмета на р-н "Тракия", кмета на Община Пловдив за непрестанната подкрепа, съдействие и финансирането на бъдещата ограда около градината. Всичко това не би било възможно без съвместната работа на институции и будни граждани!

Започнахме ЗАЕДНО преди една година и от тогава насам забравената и занемарена Ботаническата градина в град Пловдив се превърна в притегателно място за невероятни хора, които споделят любовта си към природата и желанието тя да бъде по-близо до нас в градска среда! Продължаваме и не мислим да спираме.

Нека заедно дадем на Пловдив едно прекрасно зелено място!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм