Томас Бах се срещна с наши олимпийски шампионки

Автор:
Неделя, 16 Септември 2018 13:47
Томас Бах се срещна с наши олимпийски шампионки

По време на посещението си на гребния канал в Пловдив президентът на МОК Томас Бах проведе неформална среща с български олимпийски шампиони и медалисти в гребането. България има пет олимпийски шампионки в гребането – Светла Оцетова и Здравка Йорданова (Монреал 1976), Сийка Келбечева и Стоянка Груйчева (Монреал 1976) и Румяна Нейкова (Пекин 2008).
Светла Оцетова бе избрана от ФИСА да представи на Томас Бах всички българските гребци с олимпийски постижения, успели да дойдат на гребната база в Пловдив за световното първенство. На срещата с президента на МОК във финалната кула на гребния канал присъстваха и бронзовите ни медалистки от олимпийските игри в Москва 1980 Анка Бакова, Долорес Накова и Мариана Сербезова.
Именно след игрите през 1980 Светла Оцетова и Томас Бах бяха избрани заедно в първата Комисия на спортистите към МОК, а президентът на МОК се зарадва изключително много, когато бе посрещнат именно от своята българска приятелка Оцетова. В непринуден разговор тя разказа на Бах за историята и успехите на всеки от присъстващите български олимпийски медалисти.
За символично предаване на олимпийските традиции на България към снимката за спомен с Томас Бах се присъедини и младата ни надежда в гребането Десислава Георгиева, която стана европейска шампионка до 23 г. в началото на този месец. „Това е най-хубавата ми снимка от престоя ми в България“, каза с усмивка Томас Бах, застанал сред българските спортистки.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм