Деца и родители от Столипиново в Природонаучния

Автор:
Събота, 15 Септември 2018 09:43
Деца и родители от Столипиново в Природонаучния

Деца и родители от пловдивския квартал Столипиново посетиха за първи път обновения Природонаучен музей в града под тепетата в рамките на проект „Всичко заедно: за по-добро образование и здраве“, реализиран от Община Пловдив по Българо-швейцарката програма за сътрудничество. Няколко дни преди старта на учебната година те направиха една вълнуваща разходка в света на животните, като в същото време, благодарение на новосъздадения планетариум към музея, се отправиха и на пътешествие към звездите и планетите в Слънчевата система. В обиколката из залите на музея се включиха общо 10 родители и 20 деца на различни възрасти. Всички те с интерес слушаха увлекателния разказ на музейния гид и така успяха да научат много интересни подробности за музейната колекция.
В началото на посещението децата и техните родители присъстваха на зрелищната презентация в планетариума. Така те успяха да се докоснат до тайните на космоса, като направиха виртуална разходка из Слънчевата система и из далечните галактики.
След запомнящото се космическо приключение, децата и родителите от Столипиново разгледаха залата, посветена на бозайниците, където музейната екскурзоводка успя да ги заинтригува с разказите си за различните животински видове. В следващите зали те успяха да се запознаят с царството на птиците, на влечугите и на насекомите. Особено голям интерес сред децата от Столипиново и техните родители предизвикаха аквариумите с живи риби, а също и терариумът, където те видяха живи змии, гущери и други влечуги, включително и крокодил. Финалът в забавната разходни из залите на Природонаучния музей в Пловдив бе поставен от незабравимото посещение в залата с живи пеперуди, които летяха свободно сред посетителите. В тази зала са възпроизведени растителността и климата на тропическата джунгла, за да се създадат условия подходящи за живот на екзотичните, изящни пеперуди.
Всичко това създаде незабравими спомени у ромските деца и у техните родители. Благодарение на проект „Всичко заедно: за по-добро образование и здраве“, реализиран от Община Пловдив по Българо-швейцарката програма за сътрудничество, те успяха за първи път да посетят обновения Природонаучен музей. Това посещение обаче е само началото на поредица от подобни образователни инициативи в Природонаучния музей, които планираме да осъществим по проекта през новата учебна година.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм