МГЕРБ почете жертвите на комунизма

Автор:
Неделя, 09 Септември 2018 21:26
МГЕРБ почете жертвите на комунизма

Младежката организация на Политическа партия ГЕРБ в Пловдив-град заедно с членове на Съюза на репресираните от комунистическия терор отдаде почит към жертвите на диктаторския режим.
Присъстващите заявиха, че считат 9-ти септември за една от най-пагубните дати в новата история на България. Днес се навършват 74 години от кървавата за българската история дата. На нея в страната ни е извършен държавен преврат в условията на окупация и с помощта на съветската армия. В първите дни след смяната на управлението голяма част от политическите им съперници, както и редица представители на интелигенцията са арестувани, бити, а много от тях убити. Само за Пловдивска област официалните документи показват, че са избити над 1300 души, но липсва информация за още стотици избити без съд и присъда, сподели председателят на градското ръководство на Съюза на репресираните от комунистическия терор в Пловдив Атанас Узунов.
Историята трябва да се знае, помни и предава на идните поколения такава, каквато е. Никога повече не трябва да допускаме мракобесни диктаторски режими да властват в обществото ни, нека историята ни бъде урок, заяви Мирослав Тенев от ръководството на МГЕРБ Пловдив-град.
Пред паметника „Свидетелят“ на площад „Стефан Стамболов“ бяха положени венци и цветя в памет на жертвите.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм