Мъж купи мастика и мезе на непознати, те го обраха

Автор:
Сряда, 25 Юли 2018 15:22
Мъж купи мастика и мезе на непознати, те го обраха

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо К.Ш., на 52 г., за това, че отнел чужди движими вещи от владението на другиго с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл. 198 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 26 октомври 2017 г., в гр. Пловдив, обвиняемият К.Ш. и негов приятел се разхождали, като на едно от кръстовищата срещнали пострадалия Р.О., на  37 г.,  Те не се познавали, но го помолили да им купи мастика и някакво мезе. Той се съгласил. След това тримата седнали на автобусната спирка да пият заедно алкохол. Обвиняемият забелязал, че Р.О. притежава парична сума.

Към 23,20 часа пострадалият решил да си тръгне и се насочил към спрял таксиметров автомобил. Докато се качвал в колата, обвиняемият издърпал със сила чантата му, в която се съхранявали портфейл, парична сума от 50 лева, дебитна карта, слънчеви очила, и побягнал. Пострадалият го подгонил, но не успяла да ги настигне и се обадил в полицията. 

 Обвиняемият К.Ш. е бил осъждан преди. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм