Десетки полицаи от Пловдив на протеста в София

Автор:
Сряда, 10 Януари 2018 16:36
Десетки полицаи от Пловдив на протеста в София

Десетки пловдивски полицаи ще се включат в протеста утре между 16.30 и 17 часа, на кръстовище между бул. "Брюксел" и "Цариградско шосе" , съобщи пред Plovdiv-online Дончо Янчев, който е председател на 64-то дружество на Синдикалната федерация на МВР в Пловдив.

По думите му заради работния ден малко са полицаите, които са свободни от дежурство и съответно имат възможност да присъстват.

Янчев обаче поясни, че повече пловдивско присъствие ще има на големия протест, който е планиран за 25-ти януари.

Липса на диалог с ръководството, увеличение на възнагражденията и спешен нов закон за МВР, който да елиминира някои кадрови и професионални недоразумения на сегашния, са исканията на  протестиращите, заяви шефът на на 64-то дружество на Синдикалната федерация на МВР в Пловдив.

Припомняме, че това е трети протест на полицаите, а точно утре е официалното откриване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В първия за страната ни ден, в който поемаме европредседателството, са планирани и протести на еколози за бъдещето на Пирин и за ратификацията на Истанбулската конвенция.

Според синдикалните структури служители на МВР ще посрещнат гостите на централни столични булеварди с плакати на английски език, съдържащи исканията им.

Предвижда се на 11 януари след 19 ч. протестът да продължи и в района на Народния театър, където ще се проведе церемонията по откриването на европредседателството.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че министерството е изпълнило всичко, поискано от протестиращите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм