Разходката на Джейн на Сахат тепе

Автор:
Петък, 09 Октомври 2020 10:55
Разходката на Джейн на Сахат тепе

В Пловдив е на път нов социален експеримент – Разходката на Джейн, която ще обходи Дановия Хълм (Сахат тепе), за да маркира проблемни зони и да събере мнения и идеи за бъдещето на локацията.

Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем, по време на която освен че се дава възможност на гражданите да научат неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, се набелязват и събират идеи за бъдещия облик на квартала.

Организатори на акцията са БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour, а събитието е част от дейностите на програмата _Място в Пловдив.

Разходката ще се проведе в съботния следобед на 17-ти октомври, с начален час 15 часа, а организаторите канят живеещите в квартала, местни активисти, хора със зелено мислене, архитекти, урбанисти и всички заинтересовани граждани да се включат.

Разходката ще продължи около два часа, през които участниците ще научат от гидовете на Free Plovdiv Tour, за историята на тепето и ще имат възможност да дискутират миналото, настоящето и бъдещето на Дановия хълм, намиращ се в центъра на Пловдив, но останал непознат за мнозина.

По време на обхода всеки участник ще има възможността да се разходи и да даде своите предложения за промяна на настоящия облик на тепето, а експерти и активисти ще споделят своите възгледи и идеи за неговото облагородяване. Разходката продължава по маршрут, който завършва в Цар Симеоновата градина.

Актуална информация и програма на събитието, може да откриете във фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/3305885886174024

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм