Номинации за Награда Валя Крушкина

Автор:
Вторник, 15 Септември 2020 11:45
Номинации за Награда Валя Крушкина

За девета поредна година Фонд „Валя Крушкина” при Фондация „Работилница за граждански инициативи” има удоволствието да обяви началото на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. И тази година целта е да бъдат отличени онези достойни журналисти, които са доказали своята смела позиция, отстоявана в името на гражданите.

Наградите ще се връчат в четири категории: Пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии; Журналист от електронна медия - радио и телевизия; Снимащ журналист - оператори и фотографи; Журналист-надежда - млад журналист.

Журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират до 2-ри ноември 2020 г. Номинираните материали трябва да са авторски и да са публикувани в периода от 11 септември 2019 г. до 11 септември 2020 година.

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който трябва да се опишат мотивите за номинацията. Формулярът е достъпен на сайта на ФРГИ. Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 2-ри ноември 2020 г.

Получените номинации ще се оценяват от независимо жури от изявени журналисти и общественици. Обективно и нестандартно представяне на конкретен казус, анализ на обществено значим проблем, ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите са критериите, по които ще бъдат оценявани материалите. Съгласно регламента на конкурса журито ще определи носителят на голямата награда измежду всички получени номинации. Имената на победителите ще бъдат обявени на специална церемония в края на годината.

В досегашните осем издания на конкурса са номинирани над 400 журналисти с повече от 800 материала. През годините наградите се утвърдиха като мерило за качествена журналистика.

Номинирайте сега!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм