Изринаха 66 т. отпадъци в гетото

Автор:
Понеделник, 24 Август 2020 10:58
Изринаха 66 т. отпадъци в гетото

Близо 66 тона смесен битов отпадък бяха събрани и извозени само за ден от нерегламентираните сметища на ул. „Батак“ и ул. „Шумен“ в квартал „Столипиново“, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.
Извънредната акция се състоя в събота, като бе ангажирана допълнителна техника – 3 самосвала и 1 челен товарач. Всички почистени терени са обработени с дезинфектант. Идната събота разчистването на други силно замърсени пространства в квартала ще продължи.
„Нека жителите да изхвърлят отпадъка в съдовете за смет, а да не трупат боклуците около тях, защото това създава опасност от разпространението на зарази“, призова Георгиев.
Директорът на „Чистота“ припомни, че вече почти 9 години дежурни екипи и почистваща техника работят в квартала дори в почивните дни. От миналата есен насам неколкократно е почиствано крайбрежието на река Марица на територията на „Столипиново“. След обявеното заради коронавируса извънредно положение и последвалата извънредна епидемична обстановка са почистени и стотици тонове отпадъци от незаконни сметища, включително в междублоковите пространства, а машинното миене и дезинфекция на всички улици в квартала, до които техниката има достъп, се извършва абсолютно всеки ден.
ОП „Чистота“ два пъти е предоставяло дезинфектант на доброволците от „Столипиново“, които ръчно дезинфекцират местата, до които машините нямат достъп.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм