Асеновградският щаб огледа COVID отделението

Автор:
Събота, 30 Май 2020 08:31
Асеновградският щаб огледа COVID отделението

Карантинираните в община Асеновград са 145. От тях 67% са в града, а останалите са жители на селата, като най-голям брой са в Боянци, Тополово и Мулдава. Няма регистрирани случаи на коронавирус COVID-19 в община Асеновград до момента.

През изминалата седмица екипи от инспектори на звеното на РЗИ в Асеновград и на Районното управление на МВР в града извършиха общо 166 проверки на лица за спазване на карантинните ограничения и на 6обекта с обществено предназначение. Няма образувани преписки, но има 1 бързо производство.

Основно нарушенията са за неспазване на карантината.

Проверка е констатирала, че се допускат пътуващи в градския транспорт, които не ползват маски за лице. Неползващи лични предпазни средства са установени и в различни хранителни магазини – както, от страна на клиенти, така и от персонал. За последната седмица са получени общо 3 сигнала - основно заструпване на хора на едно място.

Общинският оперативен щаб извърши оглед на новото COVID отделение към МБАЛ - Асеновград.

Председателят на щаба и кмет на общината доктор Христо Грудев заедно с управителя на лечебното заведение доктор Иван Червенков показаха на ръководителите на различните институции в града къде са вложени средствата от част от дарителската кампания, както и другите 290 000 лева, отпуснати с решение на Общинския съвет.

Подробен отчет за похарчените средства ще бъде публикуван на сайта на община Асеновград, когато бъде изготвен.

Отделението вече е напълно оборудвано с апаратура, мебелировка, дори са подготвени и медикаменти на определените за целта места.

Членовете на Общинския оперативен щаб се запознаха в детайли с новопостроеното звено, което бе изградено само в рамките на около 2 седмици и отговаря на всички европейски изисквания и стандарти.

В края на огледа всички си пожелаха все пак отделението да не се ползва за настаняване на пациенти, заразени с COVID-19, а след време болнична помощ там да получат нуждаещи се от друг вид лечение.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм