Онлайн премиера на романа "Безмълвие"

Автор:
Петък, 22 Май 2020 07:01
Онлайн премиера на романа "Безмълвие"

В петък (22 май) от 18,00 часа във фейсбук страницата на ИК "Хермес" ще бъде излъчена онлайн премиера на романа "Безмълвие" от Неда Антонова. Повече информация за събитието ще откриете в прикачения файл.

Записът на премиерата ще бъде направен чрез платформата Zoom днес от 10,00 ч. и всеки желаещ може да се присъедини като зрител. Ще дадем възможност и за няколко въпроса от виртуалните гости.

Ако желаете да се включите, може да го направите чрез следния линк: https://us02web.zoom.us/j/85223585530  или като използвате следния код Meeting ID: 852 2358 5530

За целта може да е необходимо да се регистрирате предварително в платформата тук: https://zoom.us/signup . Обръщам внимание, че срещата е за максимум 100 души и след като капацитетът бъде изчерпан, няма да може да я достъпите, но видеото ще е налично във фейсбук страницата на ИК "Хермес".


Гледайте ни, за да научите повече за романа, посветен на греховната младост на Паисий Хилендарски!

За книгата

Петър Баанов, мирското име на Паисий, е висок, рус и синеок младеж, достатъчно образован за своето време. Той е изпълнен с енергия и обладан от амбиция да живее във Виена, да търгува в тамошната кантора на брат си Вълчо, там да се задоми и децата му да не бъдат „робове“...
Но Петър извършва грях – неволно убива момичето, което харесва. И вместо към Виена, животът му поема към монашеската килия при брат му Лаврентий в Хилендар, за да търси опрощение...
Следват десет години, за които и до днес историята и манастирските хроники мълчат. Години на странстване, време на мизерия, смъртни опасности, унижения, разкаяние и любов... Бяла лястовица за простите хора в селата и черна овца сред манастирското братство, проигумен Паисий накрая намира път за спасение на душата си.
Той посвещава остатъка от своя живот, за да даде на българския род памет и история.

За автора

Неда Антонова е автор на повече от двайсет романа, по-голямата част от тях сюжетно свързани със събития от българската история. На особен читателски интерес се радва трилогията „Възкресените“: „Царица Елеонора Българска“, „Неговата любима. Ботев и Венета – баладата на века“, „Съвършената. Преподобна Стойна – неканоничната светица“, а също романът за Васил Левски „Любовта и смъртта на първия след Бога“.
Нейни книги са преведени на френски, руски, чешки и полски. Неда Антонова е единствената жена, удостоена с литературната награда „Златен меч“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм