Божков е част от клуба по интереси на престъпниците

Автор:
Събота, 16 Май 2020 11:56
Божков е част от клуба по интереси на престъпниците

Само в България видях държавата да се моли сутрин, обед и вечер на хората да спазват правилатал каза главният прокурор Иван Гешев по БНТ.

Прокуратурата проверява как се харчат евросредствата за преодоляване на кризата от коронавируса.

Васил Божков е герой в кавички, според Гешев. Скандалът бил поредната серия от сериал, на който обвинител номер едно не вижда скоро края.

Години наред Божков точел пари и живеел в уж правова държава, а сега, когато прокуратурата го погнала, държавата вече не била правова. Според Гешев, Божков действал като Цветан Василев. Матрицата е една и съща, смята Гешев. В клуб по интереси се сдружавали престъпниците, по мнението му.

Знаем, че ще е трудно, сподели той. Прокуратурата иска справедливост, каквото е и очакването на обикновените български граждани. Целта ми е да покажем, че всички са равни пред закона, отчете главният прокурор. Гешев не чел съобщенията между Васил Божков и Владислав Горанов. Колегите му, които ги чели, му казали, че няма основания за проверка на финансовия министър.

Като подигравка с ФК Левски Гешев определи действията на Сашо Диков, чиито действия определи като акция на "Speedy зайче" и "куриерче".

Никой левскар нямало така да обиди клуба и затова смята, че Божков не е левскар.

Прокуратурата не работела по списък с обвиняеми, а с доказателства.

Прокуратурата работи активно, увери Гешев. А иначе, използвайки метафората със списъка, Васил Божков не бил първи в списъка на прокуратурата.

Обвинител номер едно нямал лични врагове, а пък Лозан Панов имал афинитет към позицията на главния прокурор. Той предположи, че съдия номер едно се готвел за политическа кариера.

Иван Гешев заяви, че прокуратурата активно се е ангажирала с битовата престъпност. Когато може и той ще е на място. Вбесявал се като гледа как възрастни хора са бити, убивани, изнасилвани за пенсията им. Това е едно от нещата, които ме дебалансира, сподели Иван Гешев. Той е убеден обаче, че до края на годината този вид престъпност ще намалее.

За формирания последната седмица експертен съвет към главния прокурор, Гешев подчерта, че той ще му дава експертна помощ. Искам справедливост за всеки, каза още Иван Гешев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • *

    Гешев - глупако, големите разбойници избягаха, кой където му видят очите и са недосегаеми! Започни сега да бориш битовата престъпност обикаляйки селата като смахнат! Ояде се властта Гешев, корумпира се, окопа се! Главата първум драги, главата и нови затвори! А може би този народ състоящ се от 80% дебили заслужава съдбата си!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм