200 КПП-та по празниците, 200 са и делата за минаване

Автор:
Четвъртък, 30 Април 2020 12:18
200 КПП-та по празниците, 200 са и делата за минаване

Предстоят няколко поредни почивни дни и искам да напомня, че все още са сила ограниченията, въведени от здравния министър, за влизане и излизане в областните градове – основанията в неговата заповед са полагане на труд в населеното място, здравословни причини, завръщане на настоящ или постоянен адрес, необходимост от полагане на грижи за близък, необходимост от снабдяване със стоки, заяви днес на брифинг в МС комисар Веселин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“, ГДНП.

Той припомни още, че за София ограниченията са по-строги и за града се допускат само автомобили, които отиват или се връщат от работа, като има и изключения.

За осъществяване на контрола имаме обособени над 200 КПП-та в София и областните градове, като до момента са извършени над 55 000 проверки на декларациите, които гражданите предоставят. Малко над 3400 са декларациите, в които се установява несъответствие – гражданите са посочили, че отиват на работа, но нямат регистриран трудов договор. 466 дори са регистрирани като безработни. Образувани са над 1300 досъдебни производства до момента, 1287 са за неспазване на наложените противоепидемични мерки, отбеляза още комисар Младенов.

Около 200 досъдебни производства са за декларирани неверни данни в декларациите.

19 262 акта съставени до момента, от които 14 628 са за неносене на маски.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм