Оперите и филхармониите в общ културен афиш

Автор:
Понеделник, 06 Април 2020 13:58
Оперите и филхармониите в общ културен афиш

Държавните музикални културни институции, обединени в любовта към изкуството и грижата към публиката си, създадоха общ афиш "Заедно в кризата" за своите онлайн излъчвания и инициативи. Колективният талант и енергията на над 3500 артисти и музиканти са събрани заедно в едно с грижа за опазване на духовното здраве на България.

Опера Пловдив представя премиерните епизоди от рубриката "Изкуство в тишина" - понеделник, сряда и петък от 18:15 часа, едновременно във Facebook страницата си и Youtube канала на институцията. Платформата представя поредица онлайн интервюта с артисти - певци, танцоьри, музиканти и художници, както и журналисти и общественици за процеса на творене в условията на изолация. Документалният формат има за цел да представи различни подходи към създаване на изкуство без публика, да изследва нагласата на творците, както и да осигури палтформа за виртуална среща със зрителите. Опера Пловдив подготвя и иновативно съдържание за деца - музикални приказки и творчески уроци по актьорско майсторство и балет, на facebook страницата на Академията на Госпожа Опера.

В афишът "Заедно в кризата" са включени седмичните онлайн програми на институции като Софийската Филхармония, Софийската опера и балет, Музикалният театър, Оперите театри във Варна, Стара Загора и Русе, и др. Съдържанието с връзки към сайтовете със съдържанието ще се публикува от участниците всеки понеделник

Опера Пловдив обработва и музикалния си архив от документални видео записи, за да сподели съвсем скоро най-доброто от своите спектакли с публиката!

КЛИКНИ ВЪРХУ ИЗОБРАЖЕНИЕТО ПО-ДОЛУ ЗА ПЪЛНИЯ АФИШ

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм