498 са вече случаите на COVID-19

Автор:
Събота, 04 Април 2020 08:51
498 са вече случаите на COVID-19

498 са вече случаите на коронавирус у нас. Това стана ясно на редовния брифинг на Оперативния щаб. Новата област, която се отбелязва на картата на COVID-19 в страната е Враца.

Общо са изследвани за денонощие 350 лица. 21 са новите констатирани заразени за 24 часа, съобщи председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

От установените случаи пациенти в болница са 173, от които 20 са в интензивен сектор. В софийските болници са настанени 97 пациенти, 17 са интензивни, в Пловдив в болница са 14, като 3-ма са интубирани.

В София осем са новите случаи. В Бургас има два нови случаи като единият е на мъж на 34 години от Несебър, който се е върнал от Банско на 1 април. В Добрич има бебе на една година с ларингит с двама родители, установени с коронавирус. Неговите резултати все още се очакват.

Изследва се приет в болница и починал късно снощи мъж. Той е бил със сърдечна недостатъчност, но силно суспектен, затова има подозрения, че в бил заразен с Covid-19.

34 общо са излекуваните - има по двама нови пациенти от ВМА и "Пирогов".

Заразеният медицински персонал в страната е от 23 работници.

Като лекар депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова била силно притеснена за пациентите, които е преглеждала. В Смолян, където тя практикува, неин пациент е един от първите констатирани случаи. Тодор Кантарджиев поясни, че тя е уверила, че като медик е взимала всички предпазни мерки. Не е изключено пациент да я е заразил.

И на доктор Дариткова и на доктор Адемов по списък се проверяват всички контактни лица. Съпругата на Хасан Адемов също е установена с коронавирус.

От Оперативния щаб отново призоваха всички лекари да посрещат всеки един пациент като потенциален носител на заразата и дадоха като положителен пример персонала от болницата в Айтос.

Щабът не знае как да осчетоводи пробите на депутатите, които пожелаха да си платят изследванията, а изследването безплатно, както поясниха.

Катерим се бавно нагоре, стана ясно от думите на генерал Мутафчийски.

Все още можем да поемем в лечебни заведения заразените. Нямаме и растеж в смъртността, а мерките дават добри резултати, отчете генерал Мутафчийски. Намираме се обаче на път към качване на броя на заразените, изтъкна той, и поясни, че не може да се успокояваме. Щабът все още наблюдава Банско. Там нещата наблюдаваме много изкъсо, отчете генерал Мутафчийски.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм