Кметът насърчи хората с увреждания, шиещи маски

Автор:
Неделя, 29 Март 2020 13:30
Кметът насърчи хората с увреждания, шиещи маски

Пловдивчани с увреждания също се включиха в битката с коронавируса. В условията на извънредно положение в България ОП "Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив" пренастрои производството в шивашкото си ателие, като произведе първите 2 000 предпазни маски за многократна употреба.

Те са не само необходими, но и красиви. Трислойни, перат се на висока температура. Предназначени са за Община Пловдив и нейните структури, които действат на първа линия и помагат в борбата с вируса COVID-19.

Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по социалните въпроси Анести Тимчев бяха на място, за да запознаят с дейността на предприятието и да благодарят на хората за добрата работата. Здравко Димитров благодари на екипа на социалното предприятие за бързата пренастройка на производството от сувенири и бижута към защитни маски.

Проектът стартира преди две години, след като ОП "Развитие на човешките ресурси" отваря схема за изграждане на социални предприятия в отделни общини. Той дава възможност на представители на уязвими групи на пазара на труда да изградят трудови навици и да участват в изработването на красиви керамични и шивашки изделия, мартенички, бижута и предмети от стъкло.

С разпространението на коронавируса обаче хората правят всичко възможно да са полезни и да помогнат с каквото могат в тази трудна ситуация.

Ето и линк към видеото, което е публикувано на страницата на Община Пловдив

https://www.facebook.com/PlovdivMunicipality/videos/202234507749432/

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Да ушият и две усмирителни пижами за уникалното дуо - Танчева-Манчева, Каназирева-Кленджарова, че ще подпалят Пловдив с абсурдните си решения.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм