Прокуратура и полиция в защита на лекарите

Автор:
Вторник, 17 Март 2020 15:49
Прокуратура и полиция в защита на лекарите

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов проведе работна среща с директорите на пловдивските болници, областния управител Дани Каназирева и кмета на града Здравко Димитров, във връзка с действията за спазване на мерките по време на обявеното извънредно положение в страната и ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция.

На нея присъстваха Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор, и ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР – Пловдив.

Имате нашата пълна подкрепа, като в момента е изключително важно и необходимо да се запази спокойствие и да не се създава суматоха и паника при извършването на прегледите на хора, които имат нужда от лечение. Понякога е трудно, но вие сте професионалисти и знаете как да постъпите във всяка критична ситуация, обърна се към лекарите Румен Попов.

Окръжният прокурор каза, че по всяко време на денонощието медиците от пловдивските болници могат да осъществят връзка и да потърсят съдействие от дежурен прокурор, като веднага ще им бъде оказано съдействие.

Ще бъдем нетърпими към всяка проявена агресия към лекар. Гражданите трябва да спазват вашите указания, категоричен бе Румен Попов.

От своя страна лекарите обясниха алгоритъма за извършването на прегледите, начина по който се приемат болни и използването на тестове за определяне на болестта.

Окръжният прокурор Румен Попов обясни, че при неспазване на наложена карантина, се уведомява полицията и се налагат наказателни мерки.

От нас имате пълна подкрепа, като при необходимост ще изпратим повече полицейски служители пред болниците, каза ст. комисар Йордан Рогачев.

Лекарите благодариха за получената подкрепа от страна на прокуратурата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм