Започна ремонтът на улица Белица в Западен

Автор:
Сряда, 11 Март 2020 14:51
Започна ремонтът на улица Белица в Западен

Стартира реконструкцията на улица „Белица“. В това се увериха кметът на район „Западен“ Димитър Колев и заместник-кметът на Пловдив с ресор „Строителство и инвестиции“ инж. Пламен Райчев, които инспектираха ремонтните дейности.

Предвижда се да бъдат преасфалтирани 5 100 квадратни метра от основното пътно платно и още 700 квадратни метра локални платна.

„Обектът е на стойност 325 хиляди лева и се финансира от бюджета на Общината. Предвижда да бъде завършен в рамките на 40 дни. След приключването му започва ремонт и на улиците „Орфей“ и „Юндола“, коментира зам.-кметът Пламен Райчев. Той допълни, че по нареждане на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров лично ще инспектира всички обекти в града  с цел да се следи отблизо качеството и сроковете на изпълнение.

"Улица „Белица“ е една от най-важните в тази част на „Западен“, защото свързва Пещерско шосе с „Юндола“. Освен улицата ще асфалтираме и самия паркинг, който не е реабилитиран от много години, както и ще оправим и локалното платно в тази част“, заяви кметът на района Димитър Колев. Той допълни, че се полагат 6 сантиметра битумен асфалт и 4 сантиметра износващ пласт, като така се гарантира по-доброто качество на настилката.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм