Поставят пейки от рециклирана пластмаса

Автор:
Четвъртък, 13 Февруари 2020 10:25
Поставят пейки от рециклирана пластмаса

През есента на миналата година платформата за чиста градска среда "АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!" на сдружение БГ Бъди активен отправи предизвикателство към пловдивчани: ако бъдат събрани поне 30% повече пластмасови опаковки за рециклиране спрямо 2018 г. в районите "Централен" и "Тракия", да бъдат осигурени 20 креативни места за сядане на открито.

По данни на партниращата организация ЕКОПАК България увеличението на събраното количество пластмаса за рециклиране през октомври, ноември и декември 2019 спрямо 2018 г. в двата района е 69%.

Част от новите места за сядане са пейки с елементи от рециклирана пластмаса. Пет от тях са поставени в обновено междублоково пространство в Район „Тракия“, а други пет са позиционирани около сградата на Районна администрация „Тракия“.

Пейки бяха поставени и в откритите класни стаи на училищата “Васил Петлешков” и “Райна Княгиня”. До края на месеца пред Дома на културата „Борис Христов“ ще бъде поставена и една специална пейка, направена изцяло от рециклирана пластмаса, дело на белгийско дизайнерско студио.

През м. март в града ще бъдат инсталирани още цветни дизайнерски места за сядане, които ще подобрят функционалността и облика на други публични зони в Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм