Божков остава в ОАЕ срещу имот за $ 275 000

Автор:
Вторник, 04 Февруари 2020 11:31
Божков остава в ОАЕ срещу имот за $ 275 000

1 милион дирхама инвестиция в имот (275 хиляди щатски долара) отварят вратите на Дубай за всеки. България няма споразумение за реадмисия с Обединените арабски емирства, а практиката показва, че федералната монархия често отказва екстрадиция по различни причини дори на малкото страни, с които има подписани такива споразумения, пише „24 часа“.

Местното законодателство негласно защитава хората, вложили средства в благоденствието на страната. Инвестиция в собственост за поне 1 милион дирхама дава възможност за получаване на резидентска виза, тоест разрешение за пребиваване, което може да бъде разширено и за членовете на семейството. Най-добрият вариант за хора, разполагащи с подобни активи, е чрез инвестиции в недвижими имоти от висок клас.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че се надява продецурата по екстрадицията на арестуваните в ОАЕ българи да бъде задействана. Гешев обави, че всичко зависи от държавата, в която са заловени като припомни, че безпрецедентно Сърбия вече над 5 години не екстрадира бившият банкер Цветан Василев.

Вероятно същото ще се случи и със собственика на „Нове холдинг“ Васил Божков. Обвиненията към него са, че стои начело на престъпна група, която е ощетила държавата с 559 млн. лв.

Вчера бе задържан е сътрудникът на бизнесмена Васил Божков – Борис Бекяров, собственик на известна столична галерия. Той бе арестуван на летището във Виена. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев.

Настоящият шеф на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев бе обвинен в длъжностно престъпление. Той е бил разпитан по разследването срещу бизнесмена Васил Божков, след което е освободен срещу „парична гаранция“. Не е ясно дали е правил самопризнания по случая.

Официалният собственик на акциите на ПФК Левски Георги Попов също е обвинен за член на организираната престъпна група с ръководител Васил Божков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Търкал ли е талончета президентът Радев? https://19min.bg/images/events/2018/03/13/98495/1520940253_9.jpgЩе се разбере, ако постави вето върху закона за одържавяването на талончетата на Черепа.

 • читател

  Ами защо го чакахте да избяга и тогава му разровихте лайната, а?! Същото нещо и с Цветан Василев! Това да не са обикновени труженици от село, та да не знаете какво правят?! Ей все лук не яли, все лук не мирисали бе, стига вече де! И на кучетата омръзнахте за 11 години! Няма такава държава! ОСТАВКА, ОСТАВКА!!!

 • читател

  отговори на: читател

  Славке, марш на площада на Тотев https://i.ibb.co/djxc22Z/image.jpgи събирай останалите пловдивски дебили, както и варненските отрепки на Копейкин. Смърт за Тотев, само Левски, и Слави.. https://i.ibb.co/gTHbNsJ/2.jpgМалоумни дебили!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм