Фотоизложба Земя Море в галерия Лабиринт

Автор:
Петък, 31 Януари 2020 13:02
Фотоизложба Земя Море в галерия Лабиринт

По традиция галерия Лабиринт посвещава месец февруари на фотографията. Тази година ще зарадва почитателите на това изкуството с две изложби, в които ще се представят общо петима автори.

Първата изложба се открива на 1-ви февруари и е на Калин Георгиев.

Той е роден през 1976 в София, завършил е Философия в Софийския университет, учил е операторско майсторство и режисура в Нов Български университет при проф. Георги Дюлгеров.

Работил като телевизионен оператор в БНТ, автор е и на документални филми, включително за пловдивския художник Максим Бояджиев. За първи път показва свои фотографии в изложбата “Земя Море” в руския културен център през 2017, а тази ще бъде неговата втора самостоятелна изложба.

В нея ще видим кадри от серията Земя Море и ще надникнем в бъдещия проект за изложба посветена на Родопите. Фотографиите на Калин настройват съзерцателно, успокояват и изпълват с възторг от съвършенството в природата, хармонията на линии и цветове в пейзажа, изобилието, кротката красота на хората, прекарали живота си смирено и далеч от суетата на излишеството. Според него няма “нищо по-красиво от естествената природа и простотата във взаимоотношенията между хората”.

Изложбата на Калин Георгиев може да видите в галерия Лабиринт от 1-ви до 12-ти февруари.

През втората половина на февруари предстои обща фотографска изложба на четирима автори под заглавие “Кратки истории”, повече подробности очаквайте на фейсбук страницата на галерия Лабиринт.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм