Божков се страхувал да се върне у нас

Автор:
Четвъртък, 30 Януари 2020 12:47
Божков се страхувал да се върне у нас

Сред като вчера Васил Божков обяви пред БГНЕС, че е готов да се върне, за да съдейства на разследването около Националната лотария, днес промени решението си и обяви по бТВ, че го е страх да го стори.

Не съм престъпник. Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за живота си. Мислих да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна, заяви обявеният за издирване бизнесмен, мажоритарен собственик и на ФК Левски.

От вчера той е издирван с европейска заповед за арест, а главният прокурор Иван Гешев обяви, че са му повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша, но той твърди, че никой от прокуратурата не се е свързвал с него.

Жена му била задържана и после "вероятно е пусната". Той обаче няма актуална информация какво точно става с нея и семейството му.

Какви са тези престъпления, в които ме обвиняват? Дали може да се намерят документи и доказателства за тези 7 обвинения? Арестуват хора, кои то нямат нищо общо. Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта, добави Божков.

Той отново потвърди, че се намира в държава извън Европейския съюз. На Балканите е, но не е в Сърбия.

Васил Божков коментира още, че главният прокурор Иван Гешев бърка търговското право с наказателното. Той напомни, че е акционер в Националната лотария и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта.

Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери, попита Божков.

Според него зад т.нар. организирана престъпна група стоят бръщолевенията на "едни луди хора, които веднъж твърдят едно, друг път - друго" и всичко е съшито с бели конци.

Васил Божков отрече да е правил опит за подкуп на длъжностно лице.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Черепа освен да почне да трие билетчета в очакването на удари джакпота - т.е. да му се размине. Ама такъв джактоп няма в билетчетата на Гешев!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм