Михова и Токмакчиев в Милионерът на Йовков

Автор:
Четвъртък, 23 Януари 2020 17:10
Михова и Токмакчиев в Милионерът на Йовков

Заедно с тях в града под тепетата пристига целия състав на бургаския драматичен театър

Албена Михова и Тончо Токмакчиев ще гостуват на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив на 17 февруари 2020 г. от 19.00 часа. Двамата нашумели, атрактивни артисти се представят в класическата комедия "Милионерът" от Йордан Йовков. Постановката по едноименната пиеса на Йовков е поставена от талантливия режисьор Богдан Петканин и е от афиша на Бургаския театър „Адриана Будевска“. Сценографията е дело на Мария Диманова.

Текстът на комедията на Йордан Йовков има изключително съвременно звучене, макар че е написан в далечната 1930-та година. "Милионерът" е добра смесица на пиесата "Ревизор" на Гогол, като сюжет, както и на "Вражалец" на Ст. Л. Костов. Текстът е изключително актуален по отношение на политическата ситуация, споделя режисьорът Богдан Петканин. Той кани да участват в постановката гостуващите артисти Тончо Токмакчиев и Албена Михова, които се вписват в персонажите по неповторим начин.

Театралната партньорка на Токмакчиев за първи път играе на сцената на драматичен театър "Адриана Будевска". В комедията на Йовков излиза и целият артистичен състав на драмата. Публиката ще види Асен Лозанов, Стоян Памуков, Зорница Константинова, Тони Минасян, Невена Цанева, Ива Трифонова, Никол Карабинова, Никола Парашкевов, Тихомир Благоев, Златко Ангелов и ученичката Радинела Неделчева.

Билети за представлението в Пловдив се продават на касата МаскАрт в Дома на културата „Борис Христов“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм