Община Пловдив и УХТ привличат чужди студенти

Автор:
Сряда, 22 Януари 2020 10:36
Община Пловдив и УХТ привличат чужди студенти

Възможностите за сътрудничество между Община Пловдив и Университета по хранителни технологии обсъдиха на среща кметът Здравко Димитров и ректорът проф. д-р Пламен Моллов. На срещата бе дискутирано участието на Общината и висшето училище в съвместни проекти в областта на хранителните технологии.

„УХТ е единственият университет, който подготвя висококвалифицирани кадри за работа в този бранш, който е особено силно развит в Пловдив и региона. За нашия град е много важно да ги привлечем и задържим тук“, посочи кметът. Ректорът заяви, че в своята програма залага на практически ориентираното обучение на студентите, а това най-добре може да се реализира в Пловдив.

„Университетът ще разшири обучението на чуждестранни студенти, които на първо време ще бъдат от балканските страни, но с времето вярвам, че ще привлечем хора и от по-далечни дестинации – Китай, Виетнам, страните от Централна Азия, Персийския залив, Северна Африка и др. В това отношение ще разчитаме на подкрепата на общината, за да презентираме УХТ извън пределите на страната“, каза още проф. Моллов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм