Хърватската посланичка възхитена от Пловдив 2019

Автор:
Понеделник, 13 Януари 2020 12:57
Хърватската посланичка възхитена от Пловдив 2019

Висока оценка за представянето на Пловдив като Европейска столица на културата – 2019 даде извънредният и пълномощен посланик на Република Хърватия в Република България Нейно Превъзходителство Ясна Огняновац. Пред кмета на Пловдив Здравко Димитров тя сподели и своето възхищение от стилната церемония по предаване на щафетата към хърватския град Риека и ирландския Голуей, които са европейски столици на културата – 2020.

По време на официална среща между двамата Здравко Димитров изрази увереност, че българо-хърватските отношения ще продължават да се развиват, както и че ще се задълбочи ползотворното сътрудничество между двете държави.

„Убеден съм, че госпожа Огняновац ще надгради взаимовръзките между България и Хърватия, тъй като имаме голям потенциал за допълнително развитие на двустранните отношения в областта на туризма, науката, културния обмен, инфраструктурата“, каза кметът на Пловдив.

„Вярвам, че можем да постигнем много при представянето на български компании в Хърватия, както и за презентиране на хърватския бизнес в България, тъй като направихте много и в последните години Пловдивска област е сред най-динамично развиващите се в страната“, заяви Н.Пр. Ясна Огняновац. Тя изрази увереност, че Пловдив ще съхрани положителната си енергия и ще продължи да развива културния си календар.

„Поздравявам ви за прекрасната церемония по предаване на титлата Европейска столица на културата – 2019, която наблюдавах с удоволствие“, каза Н. Пр. Ясна Огняновац. Тя е разговаряла с кмета на Задар, който е изразил желание за по-тясно сътрудничество и побратимяване на града с Пловдив.

„Имаме много допирни точки и ще поставя темата за обсъждане“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той пожела на г-жа Огняновац приятен престой в България и пълноценна работа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Сеир

    Колко сте смешни Здравка кметицата и Пинокио. В мечтание и жажда за 120 милиона, в загробването на Пловдив. Затова ви избра Бойко, щото сте прости и алчната Здравка. С кръв и зъби ще краде, че да си купи кметството.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм