С талантливи пловдивчанчета и Операта закриваме ЕСК 2019

Автор:
Неделя, 12 Януари 2020 13:19
Пловдив изпраща Пловдив 2019 с изцяло нов централен площад Пловдив изпраща Пловдив 2019 с изцяло нов централен площад

Със спектакъл на Пловдивската опера под режисурата на директора й Нина Найденова, в който са включени изпълнения и на млади пловдивски таланти градът символично ще предаде щафетата на следващите европейски столици на културата - Риека, Хърватия, и Голуей, Ирландия.

Спектакълът-церемония е днес от 19 часа в Дома на културата Борис Христов. Цялото събитие се финансира от Фондация Пловдив 2019 и не на стойност малко над 83 хил. лева с ДДС.

Спектакълът включва „Четирите годишни времена“ на Вивалди, четири мултимедии за четирите сезона, през които премина Пловдив като Европейска столица на културата 2019, четирите платформи на програмата - Сливане, Трансформиране, Възраждане, Релаксиране.

В програмата се вземат участие пловдивски деца – лауреати на музикални конкурси, и камерен оркестър на Опера Пловдив с гост-солист Лия Петрова, която свири на уникална италианска цигулка Matteo Goffriller от 1690, предоставена ѝ от Queen Elizabeth Music Chapell.

Слово ще произнесе кметът на Пловдив Здравко Димитров и представители на новите европейски столици на културата Риека и Голуей.

По време на изпълненията пред официалните гости ще бъдат представени ретроспективни кадри от стотиците събития от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Цялото събитие ще се излъчва чрез лайв стрийминг през няколко платформи – интернет страницата на Община Пловдив, на Фондация Пловдив 2019 и фейсбук страниците им.

АДРЕСИТЕ, НА КОИТО МОЖЕ ДА ГО ГЛЕДАТЕ - В ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм