Нено Димов за постоянно в ареста, обвинен за безстопанственост

Автор:
Събота, 11 Януари 2020 16:56
Нено Димов за постоянно в ареста, обвинен за безстопанственост

Бившият вече министър на околната среда и водите Нено Димов остава за постоянно в ареста, реши Специализираният наказателен съд днес.

Деянието, за което се разследва, касае живота и здравето на жителите на областен град и отговорността следва да бъде установена, а задължение на държавата е да създаде условия за безпроблемно установяване на фактите, мотивира се съдия Цветан Колев. Според магистрата има опасност Димов да повлияе на свидетелите, да попречи на разследването и да се укрие.

Припомняме, че Нено Димов бе задържан след обвинение в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Той бе отведен с камионетка на Специализираната прокуратура в Трето РУ в София, където бе задържан по Закона за МВР за 24 часа.

Преди да изтече денонощието, Димов подаде оставка от поста си в МОСВ от ареста, а премиерът Борисов я прие от въздуха.

Елементарните изчисления показват, че водата в язовира е намалявала много по-бързо, отколкото се е увеличавала, посочи пред съда прокурорът по делото Ангел Кънев.

Според него екоминистърът не е упражнил правомощията си въпреки всички констатации в уведомленията за нивата на водата на ВиК Перник.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм