Холандия официално се прекръсти на Нидерландия

Автор:
Петък, 03 Януари 2020 11:07
Холандия официално се прекръсти на Нидерландия

Oт 1 януари 2020 г. името Холандия /Holland/ официално престава да съществува, като държавата вече ще се нарича Нидерландия (Ниска земя). Това съобщиха местните власти.

От началото на годината институциите, местните власти, университетите, частните компании и медиите трябва да използват името Нидерландия. Правителството вярва, че тази мярка ще позволи на страната да се отърве от имиджа си на място, свързано с наркотици и проституция.

Властите на страната смятат, че туристическият поток ще бъде преразпределен, тъй като днес повечето туристи посещават именно исторически старата Холандия - Амстердам и Хага - и тези градове не могат да се справят с огромния приток на посетители.

Реформата за смяната на името на страната ще струва на бюджета на кралството 200 хиляди евро. По-рано стана ясно, че властите в Амстердам искат да премахнат употребата и на названието „Квартал на червените фенери“. Името му на всички градски знаци ще бъде заменено с историческото му наименование „De Wallen“.
НЯКОЛКО ДУМИ ОТ МЕН:
Както е известно, същата тази Холандия, сега Нидерландия, е главната пречка България да получи виза за еврозоната. С обвиненията, че в нашата страна шета корупцията. С промяната на името управниците на Ниската земя показват, че са сериозно притеснени от ширещите се на воля в големите градове проституция и наркотици. А за никого не е тайна, че те са моторът на корупцията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм