Режисьорът на Ага Милко Лазаров на прожекция в LUCKY

Автор:
Петък, 06 Декември 2019 16:09
Режисьорът на Ага Милко Лазаров на прожекция в LUCKY

Пловдивското арт кино е едно от 54 избрани кина в Нощта на европейското кино сред 1200 претенденти

 Милко Лазаров - режисьор на „Ага“ - един от най-успешните български филми през изминалата година пристига в Пловдив по случай Нощта на европейското кино. Специална безплатна прожекция на българския претендент за „Оскар“ ще се състои в LUCKY Дом на киното. Той ще се срещне с пловдивската публика, заедно с продуцента Веселка Кирякова тази вечер (6 декември) от 21 часа. Екипът преди броени дни беше в САЩ, където „Ага“ е представен пред американска публика и ще разкаже за пътуването до Америка.

„Ага“ разказва за живота на семейство, които се борят с тежкия живот в снежния азиатски север. Той вече премина през десетки фестивали, получи над 20 награди за най-добър филм и за режисура, а през изминалата година премина и през киноекраните у нас с добър успех и положителни отзиви от публиката. „Ага“ ще бъде и българският претендент за „Оскар“ за чуждестранен филм.

Събитието е организирано от Creative Europe MEDIA и Europa Cinemas и спонсорирано от програмата на Creative Europe MEDIA на Европейската комисия. Пловдивското LUCKY Дом на киното е едно от избрани 54 кина сред общо около 1200 кина в цяла Европа, част от Europa Cinemas, което участва в инициативата Нощ на европейското кино. Част от зрителите, посетили прожекцията, ще получат и специална изненада от Creative Europe MEDIA.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм