Проверяват всички таксиметрови компании

Автор:
Четвъртък, 05 Декември 2019 12:22
Проверяват всички таксиметрови компании

Със заповед на директора на областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев от началото на месеца служители на отдел „Икономическа полиция“ започнаха проверки на таксиметровите компании в Пловдив и региона.

Съвместните действия се осъществяват с представители на Териториална дирекция на Национална агенция по приходите и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Очаква се в обхвата на специализираните инспекции да влязат повече от 250 юридически лица, регистрирани в сферата на таксиметровите услуги.

До момента екипите са констатирали различни нарушения, по които е взето съответното отношение от контролните институции.

При проверка на едно от дружествата е установено, че декларираният служебен адрес в Пловдив е недействителен, а управителят е декларирал несъществуващ телефонен номер за контакт.

Освен контрол върху законосъобразността на дейността на самите фирми, от ОДМВР – Пловдив е предприета и паралелна проверка над шофьорите, осъществяващи таксиметров превоз . В рамките на миналата седмица полицейските служители са проверили общо 546 таксиметрови водачи. За констатирани 127 нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 47 акта и 62 глоби с фиш.

Преобладават случаите на неправилно спиране, паркиране или престой – 55.

Един шофьор е бил под въздействие на наркотични вещества, 19 – без обезопасителни колани, 16 са използвали неправилно мобилни телефони по време на движение, а 2 са преминали на забраняващ сигнал на светофарната уредба. От автомобилите 5 са били технически неизправни, а 3 – с неработещи светлини.

Установени са и 4 нередности на пътните документи, както и 2 нарушения на Кодекса за застраховането.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм