Юрий Калоферов откри ретроспективна изложба

Автор:
Сряда, 04 Декември 2019 17:58
Юрий Калоферов откри ретроспективна изложба

Юрий Калоферов откри ретроспективната си изложба

Откриването на изложбата живопис на Юрий Калоферов събра многобройна публика от негови ценители и колеги, които от години следят творческия му път. Сред гостите бяха инж. Никола Добрев, акционер в КЦМ 2000 Груп, Румен Цонев, председател на Съвета на директорите на компанията, както и други представители на висшия мениджмънт. Животът на Юрий Калоферов е тясно преплетен с развитието на металургичния гигант и той благодари за подкрепата, която винаги е срещал там.
С приветствени думи към автора се обърна известният колекционер Димитър Инджов, който е притежател на негови картини.
Повече от 50 творби на Калоферов от различни негови периоди са подредени на двата етажа в къщата с експозиция на Енчо Пиронков към Градска художествена галерия – Пловдив (ул.“Васил Кънчев“№1 в Стария град). Те ще могат да се видят до 3 януари 2020 г., а входът е свободен – коледен жест от КЦМ 2000 Груп за пловдивчани.
Юрий Калоферов е роден на 18 март 1954 г. в гр. Пловдив. Завършва Художествената гимназия в Казанлък (1973 г.) Член е на Съюза на българските художници, както и на Международната асоциация за пластични изкуства (AIAP) към ЮНЕСКО.
Работи в различните жанрове на живописта - пейзажи, портрети, фигурални композиции и др. Живописта му е пастьозна, предимно в топли гами, изразена чрез ярък собствен художествен почерк.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм