Със светена вода и молитва откриха нов градски часовник

Автор:
Неделя, 01 Декември 2019 14:17
Със светена вода и молитва откриха нов градски часовник

Обществената придобивка в двора на църквата „Света Богородица“ е дарение от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“

С благодарствен молебен и светена вода бе официално открит новият градски часовник в двора на катедралния храм „Успение Богородично“ (църквата „Света Богородица“) в подножието на Стария Пловдив. Изработената от ковано желязо обществена придобивка е дарение от дамския „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ и благодетели.

Церемонията по освещаването, организирана от църковното настоятелство в лицето на отец Тодор, беше проведена от храмовия свещеник отец Николай. Той прочете благодарствена молитва към дарителите от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ и други благодетели. Помоли се и за здравето на пловдивчани и туристите. „Благодарим и от името на всички, които ще се вглеждат в красивия часовник. Времето минава, важно е какво оставяме. Да си пожелаем да е добро“, призова отец Николай и освети със светена вода новия градски часовник.

Дамите от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ раздадоха грамоти и на благодетели, които не са част от организацията. „Благодарение на добрата воля на всички новата придобка за пловдивчани е факт. Красотата й ще се вижда отдалече“, заяви с гордост проф. д-р Диляна Вичева от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“, която е един от основните инициатори на благородната кауза.

Авторският проект е изработен от Георги Милчев. Изграждането на този полезен и едновременно с това изкусно направен часовник е поредната инициатива на „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Неговите реализирани проекти на територията на Пловдив включват изграждане на 8 чешми, образователна площадка в центъра на града, спортни съоръжения за деца, център за арт-терапия на хора със специфични потребности и др.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм