Награждават победители в конкурс за плакат

Автор:
Понеделник, 18 Ноември 2019 11:49
Награждават победители в конкурс за плакат

На 20.11.2019 г. (Световния ден на детето) от 16:00 ч. в Балабанова къща, Стария град, Пловдив ще бъде открита изложба с творбите от Националния ученически конкурс „Плакат - Костадин Отонов“ ще бъде. Награждаването на победителите в конкурса ще бъде по време на официалното откриване. В престижният конкурс, който се провежда за втори път, взеха участие над 50 ученика от училищата по изкуства към Министерство на културата.

Организатор на конкурса e Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" с подкрепата на Министерство на културата и Община Пловдив.

Събитието се реализира със спомоществователството на: "Импрес" ООД, Културен център "Бялата къща", Общински институт "Старинен Пловдив" и "Party club".

Медийни партньори са: Радио Пловдив, TrafficNews, PLOVDIV TIME, Уча в Пловдив и EuroPlovdiv.

Наградените участници ще бъдат определени от компетентно жури, в което участват представители на: Министерство на културата, Община Пловдив, НХГ "Цанко Лавренов", Национална художествена академия, АМТИИ-Пловдив, Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", училища по изкуствата от страната, както и специалисти в сферата на графичния дизайн и визуални комуникации. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 15 ноември 2019 г. в сайта на НХГ. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награда и грамоти за участие. Класираните на първо, второ и трето място ще получат стипендии при условията и по реда на Наредбата за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

Темата на конкурса е: „Различията могат да обединяват“. Във Всеобща декларация за правата на човека на ООН пише: „Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Те са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство. Всеки човек има право на всички права и свободи, провъзгласени в тази Декларация, без никакви различия, основани на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически или други възгледи, национален или социален произход, материално, обществено или друго положение. Освен това няма да се допускат никакви различия, основани на политическия, правния или международния статут на държавата или територията, към която човек принадлежи, без оглед на това дали тази страна или територия е независима, под попечителство, несамоуправляваща се или подложена на каквото и да е друго ограничение на суверенитета. Всички хора са равни пред закона и имат право без каквато и да е дискриминация на еднаква закрила от закона“.

Приемането на различията е важно. Различията могат да разединяват. Различията могат да обединяват. Различията могат да бъдат сила. Всеки отбор или екип има нужда от различни хора с различни възгледи и умения, за да бъде най-добрият. Противоположностите могат да се привличат и дори да се допълват.“

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм