Панихида за жертвите на катастрофи в Пловдив

Автор:
Неделя, 17 Ноември 2019 17:25
Панихида за жертвите на катастрофи в Пловдив

Днес в Митрополитски храм “Света Марина” беше отслужена панихида за душите и вечен покой на загиналите при катастрофи. На службата присъстваха заместник-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Димитър Събчев, началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Венелин Младенов, областният управител Дани Каназирева, заместник-кметовете „Транспорт“ и „Обществен ред“ Тодор Чонов и Йордан Ставрев, председателят на Националната транспортна камара инж. Койчо Русев, граждани.

С резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. На този ден отдаваме и дължимото към хората, които оказват помощ при пътни инциденти – пожарникари, полицаи, медици.

Панихидата беше отслужена лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.

От началото на годината на територията на Пловдивска област са регистрирани 734 пътни произшествия с 52 загинали и 952 ранени. В сравнение с миналата година катастрофите с травматизъм са с 92 по-малко. Намаление има и при жертвите – с 16, както и на ранените – с 109. Сред основните причини за възникване на транспортни злополуки от сектор „Пътна полиция“ се отчитат движение с несъобразена скорост, отнемане на предимство, навлизане в насрещно движение, излизане извън пътното платно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм