Кварталите на Пловдив ЗАЕДНО в единен сайт

Автор:
Вторник, 29 Октомври 2019 10:25
Кварталите на Пловдив ЗАЕДНО в единен сайт

Виртуално портфолио на Пловдив представя града, неговите квартали и жители

Единен уеб сайт на кварталите в Пловдив ще бъде представен на 30 октомври (сряда) в СКЛАД от 18:00 ч., поглеждайки към града като наш общ дом – разнолик и разнопосочен. Събитието е по проект "Кварталите на Пловдив ЗАЕДНО - виртуално портфолио", който е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Различните квартали на града имат свой собствен живот, своя памет и образи, които често остават непознати, скрити и невидими. Портфолиото е резултат от проект, който обединява различни истории и визуални образи, които разказват за живото наследство на кварталните общности и техните пространства, за познати и не толкова известни места и хора, за духа и културата на кварталите, за тяхното минало и настояще.

В него могат да се видят места в кварталите, които са реални или потенциални културни сцени, събиращи обитатели и гости заедно, заснети през различен ъгъл. Освен кварталните наследства, в него е включен и животът на читалищата и тяхното присъствие в тях. Фокусът е около участието на гражданите в културния живот на града и тяхната роля като режисьори, актьори и зрители в него. За събирането на информацията в уеб сайта се включват антрополози, етнолози и историци, студенти, читалищни служители, представители от администрацията, IT специалисти и доброволци от различни пловдивски квартали.

Събитието ще е интерактивно и присъстващите ще имат възможност да се включат в представянето на кварталите. Входът е свободен.

 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм