Изложба театрални плакати в пловдивския театър

Автор:
Петък, 18 Октомври 2019 12:40
Изложба театрални плакати в пловдивския театър

На 23 октомври /сряда/ 2019, от 18 00 ч. във фоайето на театъра на ул. „Княз Александър І“ №38 ще бъде открита изложба от театрални плакати „Пътешествие Плакат“.

„Пътешествие Плакат“ е проект на ХГ „П. Чурчулиев“ – Димитровград в партньорство с ДТ – Пловдив , в който 11 млади автори – възпитаници на НХГ „ Ц. Лавренов“ – Пловдив и НГПИ „Св.Лука“ – София приеха предизвикателството да създадат 23 театрални плаката по две съвременни български пиеси : „Дебелянов и ангелите“ от А. Секулов , спектакъл на ДТ-Пловдив и „За теб“ от Я. Борисова , спектакъл на Театър „Азарян“ – София .
Задачата на проекта е да даде възможност на все още неукрепнали автори от специалността „Рекламна графика“ да разработят един дълбоко осмислен и цялостен продукт, използвайки основните закони при визуализирането на драматургичната идея.

Изложбата е част от цикъл от три последователни изложби - Димитровград , като част от „Есенен салон на изкуствата “19 ; във фоайето на ДТ Пловдив, като съпътстващо събитие на „Пловдив 2019“ и във фоайето на театър „Азарян“ - София, като съпътстващо събитие на „ІХ-то Международно триенале на сценичния плакат“.
Срещнете се с тях!
С финансовата подкрепа на НФК, програма „Дебюти“

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм