Окончателно: Триото ДАИ-аджии в ареста

Автор:
Четвъртък, 10 Октомври 2019 13:15
Окончателно: Триото ДАИ-аджии в ареста

Апелативен съд Пловдив потвърди най-тежката мярка задържане под стража за тримата служители на ДАИ - Пловдив, обвинени в корупция и вземане на подкупи, издадена от Окръжната Темида.

Триото събирало рушвети чрез заплахи за отнемане на транспортни лицензи.

Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Пенев поискаха да бъдат пуснати под гаранция.

С 12-те апартамента - повечето в чисто нови кооперации, е 54-годишният Димитър Янакиев. Имотите му били регистрирани на имената на баща му, майка му и брат му.

Адвокат на Янакиев е Стефан Левашки, кандидат за общински съветник от Демократична България.

Според него, средствата за апартаментите са от продажба на други имоти.

Един от свидетелите срещу триото ДАИ-джии е бизнесменът Стоян Къртев, собственик на месарска фирма, който твърди, че бил изнудван за пари и месни продукти. Къртев занесъл 300 лева, салами и луканки на среща с корумпетата на бензиностанциая на Околовръстното шосе.

От Радосвета Дончева пък тримата били поискали 300 лева, които да остави в тоалетната на сградата на ДАИ. Тя оставила парите в кутия от цигари.

Сумите, които фирмите трябвало да плащат, са били в обичайния размер от 1500 - 1800 лева. При проверка, извършена от софийската централа на ДАИ, е установено, че всички тези фирми са имали нарушения, но при констатацията инспекторите са съветвали собствениците да платят, вместо да им съставят актове.

Така били прикрити над 10 нарушения.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм