ВМЗ ремонтира читалището в Сопот

Автор:
Понеделник, 12 Август 2019 11:48
ВМЗ ремонтира читалището в Сопот

„ВМЗ” ЕАД, е готов да окаже необходимото съдействие за неотложен ремонт в знаковата културна институция в Сопот - Народно читалище "Иван Вазов 1871г.".

Ръководството на държавното дружество планира помощ за възстановяване функционалното състояние на зрителната зала чрез ремонт на покривната конструкция. В писмо до ВМЗ читалищното ръководство търси съдействие, „...тъй като Община Сопот не предприема мерки да отремонтира поне тази част на покрива.”
„Съветът на директорите на ВМЗ ще разгледа внесеното от Читалището предложение, съдържащо необходимите конкретни дейности. Благодарение на тяхното реализиране, жителите на Сопот и Анево ще могат отново да ползват пълноценно базата на културната институция. Това е целта на партньорството ни с екипа на Народно читалище „Иван Вазов – 1871г.” – хората да посещават без затруднения зрителната зала.”, каза изпълнителният директор на оръжейницата д-р инж. Иван Гецов. По думите му „...със съдействието на синдикалните организации в дружеството е създадена организация за осигуряване на културното обслужване на работниците и служителите, за което разчитаме основно на читалището в Сопот. Удовлетворени сме, че помагаме на едно истинско средище на образованието и културата в района”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм