Спонтанна музика от барабани ще озвучи Капана в неделя

Автор:
Петък, 09 Август 2019 11:53
Спонтанна музика от барабани ще озвучи Капана в неделя

Участниците в импровизациите са случайните минувачи и посетителите на квартала

Барабани и перкусии ще зазвучат в ритъм от 17.00 часа на 11 август на сцена „Ядрото“ в Капана. Капана барабанѝ събира музикантите Виктор Велчев и Александър Евтимов-Шаманчето, които ще качат на сцена общо 30 ударни инструмента и ще подканят минувачите по паважа да потърсят ритъма на музиката в себе си като посвирят заедно на сцената.
Идеята на двамата артисти е чрез едни от най-старите познати на човечеството музикални инструменти да събудят в хората автентичното усещане за общност. Събралите се в кръг хора ще създадат спонтанна мелодия, обединяваща гласовете на всеки един. Александър освен музикант е и психотерапевт. Той споделя, че свиренето на ударни инструменти е ефективен метод за разтоварване на напрежението и развитие на личността чрез себеизразяване и канализиране на творческия порив. Виктор от своя страна допълва, че се е убедил в силата на музиката да лекува, вдъхновява и обединява хората.
Организаторите допълват, че дръм сесиите са подходящи за деца, но препоръката е да са придружени от възрастен.
Събитието е с вход свободен и е част от подкрепените проекти за творческото развитие на квартала към програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.

_______________________________________________
За организаторите:
Александър Евтимов-Шаманчето е музикант, психотерапевт и артист. Основател е на лейбъла за независима музика “Биг Банда”. Добре познат на българската сцена с множество проекти като “Попара”, “Трипъл Ей”, “Мерак Стандарт”, “Дъ Строубери Финс” и др.

Виктор Велчев е перкусионист и ритъм фасилитатор. По време на пътешествията си в Западна Африка, изучава традиционна музика и танц. В последните години се изявява на родната сцена заедно с група Ямбадон, преподава африкански ритми и акомпанира танцови класове, редовно фасилитира барабанни кръгове.

Капана барабанѝ е проект на Сдружение Storycatchers и Resonance Drum Circles, подкрепен на Фондация Plovdiv 2019.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм