Корейски журналисти гостуват на Пловдив 2019

Автор:
Четвъртък, 11 Юли 2019 16:03
Корейски журналисти гостуват на Пловдив 2019

Представители на Асоциацията на корейските журналисти гостуваха на общинска фондация „Пловдив 2019“ днес. Визитата им в България е по покана на Съюза на българските журналисти, като Пловдив е ключова дестинация и важен акцент в програмата им.

Това е второто гостуване на членове на журналистическата асоциация на Корея - през 2017-а година те за пръв път посетиха града под тепетата. Тогава изпълнителният директор на Фондацията Кирил Велчев ги запозна с подготовката за провеждането на значимия културен форум, както и с проявите, включени в календара на града.

Седемчленната делегация, водена от президента на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова, президентът на Асоциацията Jung Kyu Sung и вицепрезидентите Jung Kyu Sung, Kim Hee, Kim Dae Hwi, Kim Dong Hoon, Kim JinHo, бе посрещната в СКЛАД от маркетинговия директор на „Пловдив 2019“ Радост Иванова. Тя представи пред гостите предстоящите събития от програмата и ключови моменти от организационния процес. Радост Иванова разказа на гостите как от едно забравено място, през последните години квартал Капана се превърна в притегателна локация за български и чужди туристи и любимо място за отдих на пловдивчани.

Президентът на Асоциацията на корейските журналисти поздрави екипа на Фондацията за спечелването на титлата и сподели своето възхищение от промяната в града спрямо предната си визита. Той изрази надежда да посети Пловдив отново и винаги да открива успешно съчетание на съвременна култура и древна история.

В края на срещата президентът на Асоциацията благодари за топлото посрещане, като използва корейската поговорка“По-добре един път да видиш, отколкото сто пъти да чуеш“. След визитата в офиса на Фондацията, гостите се отправиха на обиколка из Стария град и Капана.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм