Забраниха банските на Мис Свят

Автор:
Вторник, 23 Декември 2014 08:48
Забраниха банските на Мис Свят

Организаторите на конкурса "Мис Свят" обявиха, че ще премахнат дефилето по бански. "Излизаме от света на банските, защото не това е пътят, по който искаме да се развиваме", каза Крис Уилмър, директорът на "Мис Свят Америка" и "Мис Съединени американски щати".

"Това не е просто конкурс за красота, а красота с цел. Няма причина да има кръг по бански", добави той.

Най-старият международен конкурс за красота "Мис свят" първоначално е наречен "Фестивал по бикини" и е основан в Англия през 1951 г. от Ерик Морли, който искал да повдигне духа на обществото в края на Втората световна война. След поредица оплаквания бикините били заменени с нетолкова изрязан бански костюм.

"Мис Свят трябва да бъде личност, която може да помогне на обществото. Тя е по-скоро посланик, а не кралица на красотата", продължава с разсъжденията си Уилмър.

Неговото решение идва в момент, когато традиционните конкурси за красота и показването на женските форми са често обсъждани теми. Последното шоу на "Виктория Сикрет" в Лондон предизвика редица феминистки публикации, в които се подчертава лукса, а много известни личности подкрепиха кампанията Free The Nipple срещу забраната за жените по монокини.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм