BG модната индустрия атакува кризата с нови марки

Автор:
Четвъртък, 26 Март 2009 18:28

ImageВремето на криза е време за експанзия, смятат известни български производители, които се представят на Специализираното изложение за облекло, текстил, обувки, кожени изделия и аксесоари.  “BGate ПРОЛЕТ” се провежда в палата 7 на Международен панаир Пловдив от 26 до 28 март. Компании от България, Германия и Турция предстовят своите нови модни колекции, ориентирани към сезоните „Лято 2009” и „Есен-Зима 2009/2010”.  Въпреки кризата, някои от българските производители са разработили нови марки, които смятат да лансират през следващите месеци.  По щандовете “BGate ПРОЛЕТ личи, че те покриват европейските и световни стандарти за качество и атрактивен дизайн, заяви при откриването на изложбата Светла Николова, член на борда на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил, която е съорганизатор на проявата заедно с Международен панаир Пловдив и фирма «Андрит».

Посетителите специалисти могат да видят новите тенденции в бранша, а търговците  – да договорят стоки в актуални модни линии за следващите 3 сезона.  Изложителите представят  дрехи, обувки, чанти, тъкани и аксесоари, които  са конкурентни на европейския пазар, подчерта Светла Николова.

Балканското изложението за облекло и текстил се провеждаше през есента в София, но след успешния старт  на първото пролетно издание сега в Пловдив вече ще се организира два пъти годишно. Според участниците в  “BGate ПРОЛЕТ”  много подходяща е идеята изложбата да бъде през месец март, тъй като тогава е най-активното търсене от страна на търговците.

С тази нова инициатива „Международен панаир Пловдив” и Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил  дават възможност на фирмите да се представят в момент, когато намирането на нови пазари е най-важно за тях. 80% от износа на отрасъла е за Европейския съюз, заради стагнацията там, кризата вече се усеща и при нас, сочат данни на асоциацията.

«Модната индустрия в България преживява сътресения, но вашето присъствие тук е знак, че българските производители не се предават, а  търсят идеи и решения. Сигурен съм, че ще бъдете сред първите, които ще заемат добри пазарни позиции след кризата», заяви при откриването на  “BGate ПРОЛЕТ” Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм