Жена на бивш зам.-министър на съд за 470 бона ДДС

Автор:
Събота, 01 Юни 2019 07:44
Ексзам.-министър Димитър Пейчев Ексзам.-министър Димитър Пейчев

Халина Малецка - Пейчева, съпруга на бившия зам.-министър на земеделието по време на т.нар. Тройна коалиция (НДСВ, БСП, ДПС) Димитър Пейчев, застава пред Окръжен съд Пловдив на 3 юни по обвинение в данъчни далавери в особено големи размери.

Делото продължава на 15 април, понеделник,, а чехкинята е обвинена в това, че през периода май 2007 г. – 14 септември 2007 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление – за три данъчни периода /май, юли и август 2007 г./ като управител на „Тракия- РМ“ ЕООД, избегнала установяването и плащането на ДДС в особено големи размери – 469 275 лв.

Според прокуратурата, бизнесдамата е потвърдила неистина в подадени по електронен път декларации, които са подписани с квалифициран електронен подпис от упълномощеното лице К. Г., служител на ЕТ „Татяна Василева“.

Главният счетоводител на „Тракия- РМ“ ЕООД имал несъзнавано участие в престъплението, според обвинителния акт.

Любопитното е, че "Тракия - Редки метали", в Димитър Пейчев е съдружник с жена, преди да стане зам.-министър в Тройната коалиция, години наред печели конкурсите на община Пловдив за почистване на коритото на река Марица от храсти. Последния такъв договор бе подписан от тогавашния кмет Славчо Атанасов.

Впоследствие "Тракия - РМ" заведе дело срещу община Пловдив и държавата, в което претендираше за изплащане на още 458 000 лева отгоре върху цената на контракта.

Причините - разходи за допълнителни дейности, каквото и да значи това.

На първа инстанция през май 2014 г. Окръжният съд е уважил искането на "Тракия - РМ" и делото се печели от съпругата на ексминистъра.

На 19 декември обаче Пловдивският апелативен съд посече щенията на "Тракия - РМ", като отхвърли всички претенции на фирмата и я осъди да заплати на общината 36 112 лева разноски по делото.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • Хъм

  Чичо Митко е стар разбойник...

 • AS

  ДДС, та ДДС...
  по-интересното е какви разходи са отчетени с фактурите, за които се отнася ДДС-то...
  това са почти 2 000 000
  Ако има проблем с ДДС-то, то и с разходите има проблем...
  За коя ли обществена поръчка....
  ... и коя Община ги е приела...

 • zapoznat

  Фирмата на същия зам.-министър направи ремонт "аварийно " за близо един милион лева в община кУКЛЕН, С. ЦАР КАЛОЯН.Там на 50-60 метров участък от пътя , пропаднал преди десетина години се направи "авариен"ремонт, за да се възложи поръчката без търг щото е "аварийна"работата.Това се случи октомври-ноември 2018 г.Сега, в началото на юни 2019 пътя започна да се цепи и да се свлича.Ами за един милион-толкова.Данъкоплатеца е търпелив , а администрацията на общината е или корумпирана, или незаинтересована, или некадърна.НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА!!!!

 • hosting

  http://711scouts.org/images/web-services-hosting-74013.jpg

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм