Прокуратурата с протест срещу обявен за невинен ЧСИ

Автор:
Понеделник, 13 Май 2019 19:25
Прокуратурата с протест срещу обявен за невинен ЧСИ

Пловдивската прокуратурата протестира решение на Окръжен съд, което обявява за невинен частния съдебен изпълнител Атанас Атанасов.

Делото е образувано по протест на Пловдивската окръжна прокуратура срещу решение на Окръжен съд – Пловдив, с което е признат за „невинен“ частния съдебен изпълнител А. А. /на 52г./. Срещу него са повдигнати две обвинения, като и по двете е оправдан, а сумите са възстановени.

Срещу подсъдимия Окръжна прокуратура - Пловдив е повдигнала обвинения за следните престъпления:

  1. За това, че на 03.06.2008г. в гр.Пловдив, в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - частен съдебен изпълнител /ЧСИ/ по изпълнително дело е нарушил служебните си задължения по разпределение на събраните суми в размер на 3 287 лв., постъпили от длъжник по сметка на ЧСИ А. А. в банка, а той не е изпълнил служебните си задължения по предявяване на разпределението.
  2. През периода 04.04.2008г. - 14.01.2010 г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството му на частен съдебен изпълнител /ЧСИ/ е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - общо 17 950 лв. данък върху добавената стойност /ДДС/ за ЧСИ А.А., като при водене на счетоводството е съставил и използвал документи с невярно съдържание и не е издал данъчни фактури за доставки.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм