Непобедимият Валери с 19-то злато!

Автор:
Неделя, 14 Април 2019 20:41
Непобедимият Валери с 19-то злато!

Отново на върха, отново първи, отново Европейски шампиони по карате Шинкиокушин. ПЛОВДИВЧАНИТЕ ВАЛЕРИ ДИМИТРОВ И ИВАНКА ДЕЛЕВА!

Валери Димитров с 19-та Европейска титла при мъжете до 85 кг, а Иванка Делева с 2-ра Европейска титла при жени в кат. 65 кг.

Втория ден на Европейското първенство в столицата Вилнюс, Литва премина в неповторимия дух на карате Шинкиокушин. Много силни, изпълнени с нокаути срещи както при жените, така и при мъжете. За наша радост отново звуча химна на България и то два пъти.

Валери Димитров спечили 19-та Европейска титла по карате Шинкиокушин спечелвайки 5 срещи в кат. 85 кг.

Валери премина през първите три кръга без никакъв проблем като преодоля всичките си противници / от Испания, Беларяс и Грузия/ още в редовното време с много технична и зрелищна игра. Трудности имаше благодарение на съдиите, които не искаха с лекота да присъдят победата на българина и дадоха шанс на литовските състезатели /домакини/ да разгърнат потенциала си в полуфинала и финала. Там нашият каратека игра с продължения и показа, че духа в карате е много важен за да победиш.

Иванка Делева стана Европейска шампионка в кат. 65 кг след като прегази противничките си от Украйна и Белгия още в редовното време. На полуфинала и финала се изправи срещу две литовки, които също се опитаха да затруднят нашето момиче, но тя не даде шанс на нито една от тях да стане шампионка. С продължения и много силна игра Делева стана отново шампионка.

Другите наши представители във втория ден отпаднаха още в първи кръг. Мирослав Милев в кат.85кг отпадна от Азербайджан след като показа много добра техническа игра, но малко не му достигна за да продължи в надпреварата. На

Тодор Тодоров в кат. 95 кг се отключи стара травма и той не успя да завърши срещата.

Така нашите каратеки приключиха участието си с три медала за България - Цветан Урумов с бронзов медал в кат.75кг /от първия ден/ и Иванка Делева, Валери Димитров със злато от втория ден.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм