Съдът засекрети делото срещу Иванка Ройдова

Автор:
Сряда, 10 Април 2019 17:17
Съдът засекрети делото срещу Иванка Ройдова

Апелативен съд Пловдив засекрети делото срещу Иванка Ройдова от село Брани поле, която е обвинена в планиране на убийството на брат си и 5-има от наследниците му.

Причината е разпит на тайния свидетел, който пред Родова се е представил за адвокат, под името Наско, а всъщност е агент на ДАНС.

Преди началото на делото Ройдова обяви, че е получавала заплахи за живота си, като някои от тях били завоалирани като оставени цветя по дувара на къщата й в Брани поле.

Тя за пореден път посочи, че обвинението е пълен абсурд, че всичко е било подготвено от брат ѝ, който се е съюзил с Недялка Бързакова, жената, грижила се за баща ѝ – милионер в САЩ, за да вземат цялото му наследство.

Делото срещу Иванка Ройдова, обвинена в поръчката на убийството на брат й, двете му деца, двамата му внуци и зет му, се гледа днес в Апелативен съд, след като бе върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане от друг съдебен състав.

На 16.06.2018 г. Пловдивският апелативен съд отмени условната присъда на жената и постанови тя да изтърпи ефективно наложеното й наказание 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

В края на март 2016 г. Иванка Ройдова бе задържана за подготовка на убийството на брат си и целия му род от още петима души, между които две деца на 8 и на 16 години.

Целта била да вземе наследство в размер на над 4,5 млн. долара от баща си, емигрирал в САЩ преди много време.

Според обвинението Ройдова планирала отвличането на брат си и принуждаването му да подпише договор, с който прехвърля цялото наследство на нея. След това той трябвало да бъде убит със свръхдоза инсулин.

3 години условно с 5 години изпитателен срок даде Окръжният съд в Пловдив на 67-годишната Иванка Ройдова по обвинението, че е поръчала убийството на брат си и всички негови наследници.

Ройдова бе призната за виновна в извършването на престъпление по чл. 142, ал. 5 от НК за това, че през периода от 14.03.2016 г. до 18.03.2016 г. в с. Бачково, с. Брани поле, с. Белащица и в гр. Пловдив е подбуждала служител под прикритие да отвлече брат й и за шест отделни престъпления по чл. 117, ал. 2 от НК за това, че през същия период и на същите места умишлено е склонявала служителя под прикритие да умъртви брат й, неговите деца Г. Р. и Г. К., двама от внуците му и зет му. Всички престъпления са извършени от подсъдимата с користна цел – премахвайки брат си и неговите наследници, тя да получи наследството на починалия си баща си, който живял и работил в САЩ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм